martedì 19 aprile 2011

Rocket salad, sweet and sour


Rocket salad, sweet and sour – Rucola in agrodolce

a handful of rocket salad, washed – una manciata di rucola, lavata
small handful of uncooked rolled oats – una piccola manciata fiocchi d´avena
1 orange, cut into segments – 1 arancia, taglia a fette
small handful of golden raisins or dried plums – una piccola manciata di uvetta o prugne secche
(to taste: small handful of toasted pine nuts – a piacere una piccola manciata di pinoli tostati)

Dressing –Condimento:

50ml extra virgin olive oil – olio extra-vergine d´oliva
small handful rocket salad, leaves picked and washed – una piccola manciata di rucola
small handful pine nuts – una piccola manciata di pinoli
tiny pinch of sea salt – pizzico di sale
freshly ground black pepper – una gratuggiata di pepe
1 tbsp orange juice – qualche goccia di arancia spremuta

-----------------------------------------------------------------------------------------

Arrange all the salad ingredients on a platter.

Disponete tutti gli ingredienti dell´insalata nel piatto.

For the dressing, place the watercress and the basil into a food processor and process until fine. Mix the leaves with extra virgin olive oil and season with salt and pepper. Adjust the flavour with the lemon juice and serve with the salad.

per il condimento. mettete la rucola ed i pinoli in un mixed e fate tritate. Versate l´olio extravergine unendo il sale ed il pepe. Concludete aggiungendo qualche goccia di succo d´arancia e servite assieme all´insalata.

Nessun commento:

Posta un commento